Wednesday, 14 November 2012

CONTEST : I choose to wear hijab!

Assalamualaikum =]



Pada detik tengah malam di mana manusia lain sedang bermimpi yang indah indah , Nina menjadi burung hantu yang setia membaca update update blog. Skali, Nina ternmpak banner contest ni. Memang menarik, sebab tu Nina decide nak enter this contest :)
Ni first time Nina masuk pertandingan dalam blog, so Nina tak mengharapkan apa apa pun. Just nak tambah pengalaman ^__^ 


anyway, ni gambar yang Nina nak pertaruhkan =]
.
.
.

Hope you guys enjoy, teehee ! 

Thursday, 6 September 2012

Goodbye, Dear beloved teacher :'(

Assalamualaikum,
Tadi dekat sekolah, kelas Nina ada buat 'Suprise Party' untuk guru kelas Nina yang akan pindah dekat Sarawak pada hari Sabtu. Dia cakap dia akan pindah balik dekat SMKTMR (Yes!) tapi 5 atau 6 tahun akan datang =.=  (alaaaaaaa!).Rasanya tahun tu Nina dah masuk U kut (Insyallah)

Bunga khas untuk Cikgu Ain =] 


Kitaorang order makanan dekat kantin je, Nasi Ayam. Tapi air gas tu ada orang sponsor la X)
Makanan sedap, sekejap je kitaorang dah licinkan pinggan, tapi Cikgu Ain tak makan byak sangat , dia kata dia sedih nak tinggalkan SMKTMR =[


tak ketinggalan jugak nak bergambar dengan cikgu =]


And my awesome classmates :*


Yingyu and HuiWen comellllll sangaaatttt!!! >____<

Cikgu Ain, Nina harap cikgu tak lupakan 1RK1 walaupun kelas kami digelar 'pasif'. Nina harap cikgu sentiasa ceria and seronok dekat sekolah baru nanti. Nina minta maaf kalau ada menyakitkan hati cikgu semasa cikgu mengajar dan mnta cikgu halalkan semua pelajaran yg cikgu ajar =] 

I hope you guys enjoy reading my blog, Nina out!










Thursday, 30 August 2012

Hari Raya Aidilfitri 2012


Assalamualaikum *senyum simpul* :D!
budak puasa penuh mahu berceloteh ni !

Mintak maaf ye, sepatutnya blog ini diupdate masa cuti seminggu yang lepas, namun akibat kemalasan Nina, tertangguh la jawapannya. Hehe ^__^


Pertama sekali, Nina nak ucapkan selamat hari raya aidilfitri, maaf zahir dan batin. Nina nak minta dari hujung tudung hingga ke hujung kasut. Maafkan Nina ye? Maklumlaa, Nina adalah seorang manusia yang tidak sempurna serta banyak melakukan banyak kesalahan. 

Hari ni, Nina nak cerita sedikit sebanyak pasal aktiviti yang Nina buat semasa raya. Terus terang, Nina tak tolong Opah kat dapur untuk masak, tapi tolong makan masakan Opah adelaa, Opah masak sedap! Kalah Sedap Corner. Hehe, Ni bukan contoh cucu mithali. (Sila jangan ikut perangai Nina ya ! )
Malam sebelum raya, Nina ada kat KL (kampung ibu). Nina memang tak boleh tidur, taktaulaa sebab apa. Maybe eksaited nak raya kut, or bak kata orang tua- tua  ada orang teringatkan kita (ada ea pepatah tu?). Nak kejut abang, tapi takut tapak saiz lapan abng tu melekat kat pipi Nina. So terpaksa laa tutup mata. Pura pura tidur. Ermm, rasanya dua jam lelap mata tapi tak tertidur jugak. Pastu boleh pulak dengar dua makhluk tuhan ni bergosip. Dengar laa "kakak..soksek soksek...kakak...soksek soksek..." Hamboi ! sedap je ngumpat Nina tengah malamni ea?. Nina apa lagi, terbangun terus. Abang ngan adik yang tengah lincah bergosip terkejut tengok Nina dah terbangun, apa lagi? dyeorng cepatcepat cover. Hahaha, tau takut X)

Pagi Aidilfitri, Nina mandi sunat aidilfitri. Ibu marah Nina guna tandas lama sangat. (maaf ye ibu, rumah opah takde heater, Akak dalam tandas tu setengah jam bagi semangat kat badan untuk terima air sejuk, 5 minit lagi mandisabuncepatcepat!)
Hehe, tahun ni Nina pakai baju warna purple. Memang tak secomel macam orang yang pakai baju raya warna emas tahun ni (terasa ke? memang awk la orang nye! ) =]



Gmbar raya pertama.. sorry tak banyak sangat gambar sbab photgrapher dia tak berhenti makan. Kan Nina ckap, Opah masak sedap!
 

Selesai beraya kat rumah opah, kita serbu rumah andak pulak! Hoho, tangan kanan capai kuih raya, tangan kiri lak ubah channel TV.  Eh! eh! ada cerita Doraemon la ! Tapi apakah daya,  ayah rampas remote, pstu tukar cerita yg ada kaitan ngan raya. Konon nak protes, pergi naik tngkat atas layan cerita Otroman kat tab. Lagi best =3

Raya kedua pulak, agak meriah sedikit, sebab ramai sedara daripada Terengganu datang :D !
At the same time Birthday mama (Andak) pun pada tarikh yang sama. Apa lagi? Terjah Secret Recipe beli Cheesecake ! :)


Raya ketiga, Nina mula mengatur langkah meninggalkan KL untuk beraya di Batu Pahat. Tapi pagi tu sempat jugaklaa, makan breakfast kat MCD dengan cousin cousin Nina yang teramat comel itu :D !


Raya ketiga, sampai kat Batu Pahat je , dapat tau Cousin Nina akan balik keesokan harinya..:( Hampanya !! rasanya tak sampai 24 jam pun dapat jumpa diaorang. Sebab tak sempat nak bergambar, Nina just ambek gmbar raya diaorang dari FB je. =)

Hope you guys enjoy reading my blog, Penguin out ! :)
Eid Mubarak =3



Friday, 3 August 2012

Berbuka puasa dengan kawan kawan =]

 Assalamualaikum =]
Alhamdullilah, hari ni dah masuk hari puasa yang ke 14. Apamacam? Uols puasa penuh tak? Kalau ya, tepukan gemuruh untuk anda. Kalau tak,  Nina taknak bagi duit raya (cewah, puasa tak abes lagi nak cerita pasal duit raya)
Okeyy, hari ni Nina keluar berbuka puasa ngan kawan kawan sekolah dekat Macdonalds, Jusco Taman U. Suasana memang meriah , memang ceria maybe sebab perangai kawan kawan yang mcam kanak kanak ribena. Kanak kanak? padahal, dah jejak 13 tahun ni. Layak digelar remaja sepatutnya.
Balik sekolah tadi pukul 5:30, sampai rumah dalam 5:45. Memang tergesa gesa mandi and bersiap siap, takut terlambat smpai ke destinasi. Tepat pukul 6:25 gitu, Iris, Nina and Alia naik kereta on the way ke Jusco. VROOOOMMMM !! (sound effects terlebih over ni ) Hehe, sempat jugak dgar lagu Thousand Miles and SIngle ladies. "Im a single ladies, I'm a single ladies, you put your hands up! oh oh oh oh" semangat betul nyanyi , rasanya dah boleh penyanyi ni (perasan) Tgah feeling nyanyi tu, Badrul call. Kacau line tul laa XD
Dia cakap semua dah sampai. Perghh, cepat betul dah smpai. Guna ilmu apa tu? Teleport? maybe?
 
Smpai je , pizza hut penuh. cpat cpat lari pergi MCD. Nseb ada tempat , kalau tak berbuka la kitaorang =.=


Hihi, me , Ally, Iris and Bad duduk semeja. Bila tengok semua orang mula baca doa buka puasa. Kitaorng pun mula makan, Alia sorang je makan chicken foldover. Well the rest makan burger. Habis makan, macam biasalaa, berlari lari anak ke surau untuk menunaikan solat teraw... eh? maghrib! 

Cik Puan Alia suggest nak pergi MPH, nak tgok tgok buku yang latest. Masa nak perg MPH tu boleh ter-stuck dekat bahagian baju pulak. Mulalaahh, comment baju baju yg tergantung kat situ. Memang lawa, tergoda hati nak membeli... tapi memandangkan harga baju tu pun amatlah cantik, kitaorng mula cpat cpat tnggalkan bahagian baju tu and terus serang MPH! 


Tengah bergambar pstu assistant MPH tu tegur la kitaorang "Dik, takley bergambar kat sini".  Husih, malumalu =.=  mampu tersengih cam kerang busuk jela. Kaver macho XD

Anyway, Nina terlumpa 3 wanita melayu yang teramat jelita, comel dan cantik :D
Nama dia Helen, Izzah and Akma. Mintak bergambar, diaorang terus setuju. Sporting betul. selalunye mengambil masa berjam jam untuk convince orang untuk bergambar. Penat tau 
 Yang comel berbaju polka dot tu Izzah =] Yang cantik berbaju plain tu Akma. and Lastly, gadis gorgeous berbaju petakpetak tu Helen =D Dyeorang memang peramah, tak susah pun nak berbual ngan diaorang padahal baru pertama kali berjumpa :D

Perut lapar mintak diisi, walaupun sudah diisi masa berbuka tadi. Memang perut ni ngadangada. Time tulaa, nak berbunyi cam trumpet =.=  Sebelum nak turun makan dekat Food court, Alia and Iris insist nak beli Cool Blog. Dah lama diaorang dah minum air tu lagipun. Terserempak lagi ngan 3  perempuan tu. Ada sembang sket sket sementara tnggu air nak ready. Air siap je , kteorng terus turun bawah dekat food court...mula terjah makanan yg tersembunyi dalam kotak McD tu. Ada nugget and french fries, makan nugget sket je terus kenyang (aik..tadi lapar sangat) Again, terserempak ngan 3 perempuan tu lagi :O Diaorang follow kitaorang eaa?? (perasaaannnn!!)



Penguin out ! Hope you guys enjoy reading :)

Saturday, 14 April 2012

Pertandingan Kawad Kaki :)

Assalamualaikum ^__^

cat, cute, kawaii, kitty

Pagi tadi ada pertandingan kawad kaki. alhamdullilah tak hujan, kalau tidak mesti kena tangguh lagi. And bertambah tambahla gelap kulit nina. Tadi kan,Ahli pengakap semua dah datang practise pukul 5:30,tapi nina...? masih tidur dibuai mimpi, tulaa..ibu suruh tidur awal, nina degil, mata still nak menghadap komputer. pastu bangun lambat.
panic sangat bila tengok byak missed call and voice mailbox. Tenang sikit, bila dapat call dari (identiti dirahsiakan). 
Sampai je dekat sekolah, semua ahli pengakap pandang je nina, maklumlaa, nina kan terlebih awal. Nina pun apa lagi cpat cpat buat muka tak bersalah and terus masuk baris.
Pukul 10.30 gitula, tak sure.Turn ahli pengakap kena buat persembahan, semua ahli nmpak bersemangat and begitu confident. masa buat kawad kaki basic tu, alhamdullilah semua okay. tapi bila nak buat formasi, nina perasan tali kasut nina dah terlerai , time ni pulaklah, tali tu nak meragam. Yang malunye, waktu buat formasi tu boleh terpijak tali tu and hampir nak jatuh, harap takde siapa record. Kalau tak forever la nina kena tanggung malu ney -.-.
Bila abes kawad, ahli pengakap msuk satu kelas ni. ktaorng makan makan, ada yg tngkap gmbar. and kebanyakan dyeorng layan phone termasuklah nina.
Tan Min cakap kalau kitaorng dapat tempat dalam pertandingan kawad tu, dye nak belanja makan. Iris awal awal lagi dah protes taknak makanan dari kantin. XD
Ramai cadangkan pizza hut, KFC, MCdonalds etc. Nina layan je ~ 
bila dah abes rehat, cikgu panggil pergi kat tapak perhimpunan untuk umumkan pemenang. Nina tgok luar , matahari dah tegak. nmpak gaya kena berjemur la. lepas cikgu bagi ucapan panjang lebar tu, cikgu umumkan pemenangnye.untuk sesi pagi
#1= St. john
#2= Puteri Islam
#3= Kadet polis

untuk sesi petang 
#1=St.john
#2=BSMM
#3= Pengakap
 St john dapat semua anugerah , #jelly
anyway.A big congratulations to all :)
Bila dapat tau pengakap dapat tempat. kitaorng sume senyum sinis kat Tan Min. MWAHAHAHAHA
tak sabar nak kena belanja neyy , :D
bye, *tepuk sinchan* ^^

K



Friday, 27 January 2012

Happy Chinese New Year

Hye peeps !
first of all, happy chinese new year readers :). yang kawan kawan Nina, naik sekolah nanti, sila hulurkan ang pau tau.

Lawa betul Fireworks masa raya cina ni,siap ada lanterns lagi.








SOrry, gambar tak berapa lawa. I'm just an amature photographer ^__^

oh. ni lanterns dye. tapi kecik je